Wednesday, May 27, 2009

~Bersekedudukan~

panas...panas...sapa yg bersekedudukan ni??

artis ke atau ...
wei!! bukan aku tau...
aku dah kawin....anak pun dah 3 orang
ni jiran depan umah aku ni..
menyampah betul..
mati2 aku ingat diorang ni dah kawin..

hari tu aku terserempak dengan dia dalam lif
dia sapa la aku...aku pun sapa dia..

aku: dah berapa org anak dah??
org bersekedudukan: belum ada anak lagi...
aku: oo.. baru kawin ke?
org bersekedudukan : i belum kawin lg la..
aku: eh..perempuan kat umah u tu bukan wife u ke?
org bersekedudukan: oo..itu i punye girlfreind la...
aku: gulp...(nasib baik ko cina mkn bakuteh..klu x aku repot kat jawi ke jais)
~ aku selalu terpikir diorang ni x pernah eksiden ke eksiden ehem2..pandai
betul diorang jaga ek...org yg dah kawin ni jaga camne pun bole eksiden...

patutla area umah aku ni cam panas je..
agak2 malaikat yg pagi2 dtang masa subuh tu
time nak bukak pintu rezeki tu
singgah tak umah aku ni..

aku mintak2 dan berdoa..jauhilah fenomena ni dari berlaku
ke atas anak2 aku...ahli keluargaku..kekawanku.. dan umat islam khususnye...amin

jiran aku semua jenis makan bakuteh dgn tiger beer..
menyampah..
dah lah aku x de kawan sangat,,..
so x dela aku berjiran dengan diorang ni...
atleast aku jumpe la org melayu dalam dunia blog ni..
so kira korang la jiran2 aku..

~the end~

5 comments:

ai said...

meh duk berjiran ngan aku..nak? (mau kau pensan nk layan aku! kahhhhhh)

suhida said...

dorg pe kisah.tukar2 kapel pun tak kisah.heii...

alyyani said...

aku nye jiran2 pun cina. tp ok la diorg. pasal kes ko tu, sama gak dgn jiran aku tu. tp bukan boypren dia la. tp sugar daddy sebab lelaki tua la mcm atuk2. setiap kali datang, kete lain. hahaha..

strawberi said...

ish..

strawberi said...

ai...berjiran gan ko?? pikir 1000 kali dulu..

su..dok ikut sgt stail omputeh...

alyyani.. diorang bole on ye gan org tua kerepot semata-mata kerna duit ye..yucks..