Tuesday, July 14, 2009

@[iNtEr FrAme]@

Salam...


ini entry nak memperkenalkan my sweet princess - Fatin Nurhadirah
skarang dah tadika kat Genius Aulad.

Nama kat umah dira atau yaya.

Tapi kat sekolah kawan gan teacher panggil fatin

Mulutnye cam bertih jagung...cakap x berenti..

dan sangat suka tanya soalan yg kadang2 susah aku nak jawab..

kadang2 aku pass soalan tu kat hubby, aku suh hubby jawabkan soalan


pernah dia tanya

1. "mama, Allah ada kat mana?

2. " mama, macam mana mama kuarkan adik ?

3. " mama, kenapa org tu buang bayi ? - tengok berita


dan byk soalan lagi yg kategori perah otak nak jawab gan betul

supaya dia x confius bila dah besar nanti...


hubby aku selalu pesan,...klu jawab soalan dira..

jawab betul2 jangan tipu atau kona2

sebab dia akan percaya kepada jawapan pertama kita

dan dia akan ingat...so next time bila dia tnya balik soalan yg sama

kalau kita jawab lain...dia akan cakap balik jawapn yg pertama

kali dia dengar tu...





semoga jadi anak solehah....amin







hehehe...ngeri nye gambo ni...dira edit sendri



dah nak tdo pun ngadap laptop lgi



serius je...



dengan pak cik yooi



- dira suka edit gambo



- peace semua


-peace and party



- iklan tunjuk gigi...







-eh! ada kembar !!


-kena aim pulak...cam Nabila citer mutiara hati..






-wah,,banyaknye dira



- kelakor.. x baik jelir lidah..




-kembar 4...

16 comments:

KasiH said...

Pandai dia edit gambar...

strawberi @ mamadira said...

ryn..
dia blaja sendiri...bukan aku yg aja...aku sendri pun x reti..kadang tanya dia plak...

u-neey said...

pandai betul dira main komputer yea, siap boleh edit gambar tu..
budak2 kalu bagi dia explore sesuatu, mmg cepat pandai.

strawberi @ mamadira said...

u-neey..
..alhamdulillah dira ni senang ajar dan senang faham bila kita ajar..ajar sekali yg lain dia buat sendiri ..dia cuba klik sana klik sini..dah x bole baru panggil mama.. :)

fazilzura said...

cute je nama manje YAYA tu

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

pandai nuerr.. umur berapa dira nie eekk..?

alyyani said...

weh sedap nye nama tadika anak ko. mcm best je, ada branch lain tak ke area tmpt ko je?

anak ko pun nmpk cerdik je. siap tanya soalan2 yg menduga. heheh... sure pening ko nak menjawab ye..

ai said...

ni betul2 inteprem ni! pandai dia edit gambo...

strawberi @ mamadira said...

zura..
dia yg bahasakan diri dia sendri masa umur 2 thn..dia nak sbut dira x bole..pelat..tu yg jadi yaya..


jue..
umurnye 5 thun

strawberi @ mamadira said...

alyyani..
tadika ni byk cawangan..
bole google.. islamic english kinder..

ai..
ye suka melawo je..tu pun nak berlipstik bagai tu

DaliaLiyana said...

perghhhh..terperanjat dalia tgk pic no 2 tu...pandai dia..kecik2 lagi dah cdelik IT...budak2 mmg cpt tangkap...dalia ni je yg terkehel2..(tul ke word ni ek..?)hehehe....

strawberi @ mamadira said...

dalia..

sama la ..terperanjat gak tengok..
ada byk lagi dalam file ni yg pelik2 dia buat tu..
ko sebut terkehel2 cam dah patah tulang lak di dengarnye..kekekeh

~chekuna~ said...

mmg betul.. kalau jwb soalan anak..mmg kena bagi yg betul..
sbb jawapan pertama dia percaya & paling dia ingat.. :)

strawberi @ mamadira said...

Na..
memang kan... pernah gak bg jawapn yg kona2..dia ingat ..susah betul nak betulkan balik..pas tu dah berjaga2 dah..takut nanti sampai besar pun ingat jawapan yg salah gak..

Fara_Adura said...

Hikhik..rajen eh mengedit gambo..:D

Fara pon sama gaks..hehe

strawberi @ mamadira said...

fara..

rajin edit gambo apa tu? ok sat g nak p terjah...

ps: thanks ziarah blog kita ni..