Tuesday, June 16, 2009

~PuTuSkAn SaJA PaCArMu~

Salam....
Oleh kerna imah pun dah tegur blogku yg dah menampakkan bayang2 sawang..maka nye...harus arini ada entry....
Bukan apa mood nak meng update agak kureng....sbb camera menggong..tp mood nak terjah blog korang masih tinggi....kikikih..
Sob..sob..sob...cameraku buat hal...xleh nak uplod gambo kerna tangan ku yg gatal...ish..
Klu aku tunggu hubby aku yg uplod kan dulu taklah jadi camgini...benda dah terjadi...

Baru2 ni aku suka layan satu lagu ni...
Lagu indon..aku terdengar kt blog imah..blog makan2...
Kekadang dah abis baca entry imah pun mau gak layan lagu ni
Tp aku dah set x nak sokong sgt lagu indon ni...harus sokong lagu tempatan...
Wakaka...patriotik...dengar je x pek kan..cd dia x beli pung..
Imah lagu tu syok woo...ada versi chipmunk lagi...
Korang layan jap ye



lirik dia cam ni
kau anakku yang cantik
coba lihat mama disini
di sini ada mama yang sayang padamu
kau anakku yang manis
coba dekat aku disini
di sini ada aku yang kasih padamu

reff:
woo woo jangan jangan kau engkar kataku
jangan jangan kau derhaka padaku
ku kan selalu mendidikmu...
untuk jadi insan berilmu

eh...silap lah....
aku dah edit dan modified lagu ni sket ikut
citadengar telinge aku...
aku nyanyi tuk anak2ku...
tapi kan mesej lagu ini amat tidak baik...
kisah seorang jejaka yg syok kat awek org..
ada ke patut suruh awek tu clash gan balak dia tu
pas tu ajak bercinta dgn dia plak...
ini sudah lebeh....haprrak tul..
x baik tau kacau line org..
ko cari lah org lain,,bunga bukan sekuntum...
ok..ni lirik dia yg betuii...betui...betuii...
tuk halwa maskat (sedap tu)....eh halwa telinga




ST12 PUSPA ~PUTUSKAN SAJA PACARMU
kau gadisku yang cantik
coba lihat aku disini
di sini ada aku yang sayang padamu
kau gadisku yang manis
coba dekat aku disini
di sini ada aku yang cinta padamu
* walau ku tahu bahwa dirimu
sudah ada yang punya
namun aku tunggu sampai kau mau
reff:
woo woo jangan jangan kau menolak cintaku
jangan jangan kau ragukan hatiku
ku kan selalu setia menunggu
untuk jadi pacarmu
woo woo jangan jangan kau tak terima cintaku
jangan jangan kau hiraukan pacarmu
putuskanlah saja pacarmu
lalu bilang I LOVE U padaku


Camne...sedap tak lagu ni....??
klu sedap kasi angguk itu kapla..
klu x sedap..hangpa cari lagu lain la...lagu 3 kupang..

14 comments:

nasz said...

mcm tak penah dgr je. hehehe

alyyani said...

mmg tak pnh dgr. tp kalo bukak blog imah mmg selalu sgt dgr, smpi aku da hafal korus nya. hahaha.. aku ingat lagu melayu lama. indon rupenye.

yg aku lak, suka bukak blog oya dgn lagu korea. huhuhu...

p/s : gi repair camera cepat . nak tgk gmbr anak2 ko...

strawberi @ mamadira said...

nasz..aku pun 1stime dgr kt blog imah tu..

alyyani...tu la aku pun dah terhafal korusnye..best ke lagu korea tu?? ni tengah nak cari kedai repair camera tu.

suhida said...

strawberi,mati2 mula2 ingat mmg lirik lagu tu mmg camtu.hahaha..rupanye da tukar lirik..keke..

Gieyana said...

owhh...kesian kt ko yer..
~ Aku plak x suka kalau blog ader lagu..bingit jer..so aku disable sound kt pc aku tue..so aku langsung x dgr lagu2..kekekke

strawberi @ mamadira said...

suhida...kihkihkih...tipah tertipu.. apa la su ni..mesti baru 1st time dengar lagu ni kan..

gie...aku pun mula2 sama cam ko..
x bape suka sgt layan lagu kt blog tu..mesti mute kan..tp lagu kt blog imah ni best lak bole je layan..hahaha

ai said...

Aku takleh nk dengar le wei...buffer!! huh!

strawberi @ mamadira said...

ai..alahai ciannnye bukak youtube bole dak..bole dengar situ..

KasiH said...

tu laa tu...kalo buka blog imah lagu tu je berkumandang...hahaha...

p/s : striking benor belog ko ni..silau mata ku...hahahaha..

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

mana ko dpat lagu ni tak pnh dgr hehe..tapi best oo

☆ lieya latif ☆ said...

hI salam kenal....

eh best gak kan lagu nie....hi hi hi....lieya pun dah terlayan same hah....keh khe keh keh

strawberi @ mamadira said...

hai lieya...

thanks for visit me...
kita sama2 layan lagu ni...

~chekuna~ said...

kak strawberi... saja singgah blog kak... tgh amik mood ni...

strawberi @ mamadira said...

ryn....ko layan gak ke lagu tu??
blog ni striking ke???tp cun kan...ekekeke..

tinie.. aku dengar kt blog imah tu...layan weh..


chekuna...meh cari mood kt sini..
ang panggil aku kakak, aku lak yg ilang mood ni....aku mood muda ni..ekekeke